Nieuws

Van controledwang naar vertrouwen

Vandaag werden we positief verrast met een artikel in Tubantia waarin de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) met een baanbrekend advies komt aan het kabinet. En wat is de belangrijkste conclusie? Dat iedere zorgverlener zelf moet weten hoe verantwoording wordt afgelegd voor goede gezondheidszorg.

Lees meer

Masterclass verhoogt zorgkwaliteit binnen Welstee

Streven naar het hoogst haalbare op alle fronten. Dat was het centrale thema van de masterclass die alle medewerkers van Welstee dit voorjaar hebben gevolgd. Gonnie Klein Rouweler van Image Consultancy

Lees meer

Naar aanleiding van het inspectierapport, april 2019

Vorige maand heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg & Jeugd een onverwacht bezoek gebracht aan Huize den Oostenborgh in Ootmarsum. De Inspecteur heeft ook bij de evaluatie van de inspectiedagen persoonlijk benadrukt dat de persoonsgericht zorg aan onze bewoners geborgd is.

Lees meer

Betalen voor kwaliteit in de zorg

Ik begrijp dat de minister op kosten wil besparen. We moeten daar ook aan meewerken, maar niet wanneer dat ten koste gaat van de flexibiliteit in het zorgaanbod.

Lees meer

Omgaan met dementie

Hoe gaan we zo goed mogelijk om met mensen met dementie? Deze vraag stellen we ons voortdurend. We willen er alles van af weten en op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten.

Lees meer

We moeten ons brein blijven prikkelen

Beweging en prikkeling zijn niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. En het kan Alzheimer voorkomen.

Lees meer

Appél voor jongeren in de zorg

In Twente dreigt een groot tekort aan zorgpersoneel. Als de prognoses uitkomen dan zijn er in 2022 in deze regio zeker 5000 onvervulde vacatures.

Lees meer

Villa Meijling en Huize den Oostenborg in kerstsfeer

December is met afstand de gezelligste maand van het jaar.

Lees meer

Muziek als feest der herkenning

Zonder Weihnachtsoratorium géén Kerstmis zeg ik vaak tegen mensen in mijn omgeving. En niet voor niets. De zang en muziek van Bach doet wat met een mens.

Lees meer