Duurzaamheid als garantie voor kwaliteit ouderenzorg

Duurzaamheid; het lijkt zo langzamerhand een toverwoord. We kunnen het niet zo gek bedenken of iets moet vooral duurzaam zijn. Volkomen terecht, want alleen door duurzaam te zijn kunnen we verdere uitputting en verloedering van onze aarde voorkomen. En kunnen onze kinderen en kleinkinderen ook leven en wonen op een manier zoals wij dat wensen.

Maar dan moeten we met z’n allen er wel van bewust en van doordrongen zijn hoe belangrijk duurzaamheid is. Niet voor niets heeft de landelijke overheid alweer tien jaar geleden de Dag van de Duurzaamheid in het leven geroepen. Dat is vandaag: donderdag 10 oktober. De Dag van de Duurzaamheid is inmiddels niet meer weg te denken. Hij drukt particulieren, bedrijven, overheden, scholen en organisaties weer even met de neus op de feiten en maakt ons weer bewust van onze verantwoordelijkheid met betrekking tot onze zo kwetsbare natuur en leefomgeving.

Ook bij Welstee hechten we zeer aan duurzaamheid. Als zorgaanbieder voor kwetsbare ouderen in Huize den Oostenborgh in Ootmarsum en in Villa Meijling in Ootmarsum hebben wij ons daaraan geconformeerd. Op allerlei mogelijke manieren doen wij ons uiterste best duurzaam te zijn. In de zorg voor onze bewoners, waar het gaat om ons personeelsbeleid, ten aanzien van de vrijwilligers en niet te vergeten de manier waarop wij met het beheer en onderhoud van onze ’ huizen’ omspringen.

Al bijna 23 jaar zorgen we bij Welstee voor ouderen. En ik durf wel te zeggen dat we daarbij onze kwaliteit al die tijd ook hebben bewezen. We maken in de praktijk waar wat we beloven. Het zegt heel veel dat we dat al zo lang doen zonder welke concessie ook. Duurzaamheid als garantie. Een bepaald niet te onderschatten aspect als je als mens de kwetsbaarheid van jouw partner of ouders toevertrouwt aan een zorgaanbieder. Het vertrouwen dat zij in goede handen zijn, is en blijft een hele geruststelling en geeft een goed gevoel. Dat is ook bijna altijd de doorslaggevende factor bij de uiteindelijke keuze van zorgaanbieder.

De zorg voor onze bewoners zit al zolang in onze genen. Samen managen we continue de zorg en de te leveren service. Elk moment van de dag houden we ons zorgbedrijf tegen het licht. Waar moet het beter, waar kan het beter. Op welke manier kunnen we het de mensen voor wie wij verantwoordelijk zijn nog meer naar de zin maken. In die zin is duurzaamheid uit de grond van ons hart een overtuiging geworden.

Bert Kolfoort
directeur Welstee