Huize den Oostenborgh

In Huize den Oostenborgh in Ootmarsum vindt u 14 klassieke tweekamerappartementen, 3 éénkamerappartementen en 3 stijlvolle aanleunwoningen. Alle woonruimtes zijn tevens geschikt voor (echt)paren en voorzien van de modernste technieken op het gebied van veiligheid en comfort. Het interieur is modern klassiek en past geheel in de stijl van het gebouw. Het huis beschikt over een eigen wellness-salon waar u terecht kunt voor een behandeling van kapper, schoonheidsspecialiste of pedicure. In de gezamenlijke serre en twee stadstuinen is het prima toeven en ontmoeten. De woonruimtes zijn sfeervol gestoffeerd en naar eigen wens in te richten met uw meubilair en dierbare bezittingen.

Geschiedenis

Huize den Oostenborgh is gevestigd in het pand dat vroeger dienst deed als internaat voor weeskinderen: Huize St. Radboud. De Zusters van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort bouwden het Radboud Internaat met geld van de rijke wijnhandelaar H. Teusse uit Ootmarsum. Sinds 1855 werden hier kinderen opgenomen die niet door hun ouders konden worden opgevoed. Door de veranderingen in de kinderopvang kwam er in 1983 een einde aan het internaat. Een hele tijd later, op 1 november 1996, opende er Huize den Oostenborgh, één van de eerste particuliere woonzorgvoorzieningen in Twente.

Omgeving

Huize den Oostenborgh ligt middenin het pittoreske centrum van Ootmarsum. Hier vindt u een verscheidenheid aan terrasjes en vele kunstgalerieën. Ook het winkelcentrum zit op loopafstand. Ootmarsum kent een groot cultureel aanbod, waaronder de Siepelmarkt, Flora Ootmarsum en het Vlöggeln. Grenzend aan het dorp ligt natuurgebied het Springendal waar het prachtig fietsen en wandelen is door het afwisselende cultuurlandschap met bos, heide, beekjes, bronnen en boerderijen.

Bereikbaarheid

Ootmarsum ligt op slechts 20 minuten rijden van Oldenzaal, Almelo en Nordhorn en is via de grote N-wegen goed te bereiken met de auto. Vanaf het treinstation in Oldenzaal kunt u gebruik maken van onze eigen taxi-service of reist u verder met de bus.

Woonruimte beschikbaar Ootmarsum en omgeving Vraag een rondleiding aan