Referenties

Graag delen we de enthousiaste verhalen van ervaringsdeskundigen; onze (oud)bewoners en hun familieleden, over hoe zij het leven in de huizen van Welstee ervaren (hebben).


Een plek waar ze kon aarden

Onze moeder heeft ongeveer driekwart jaar in Villa Meijling geleefd en gewoond. Ze was er in goede handen. De medewerkers zijn heel hartelijk en betrokken. De persoonlijke aandacht, de gemeenschappelijke activiteiten en ook de privacy deden haar goed. Juist omdat onze moeder best selectief kon zijn, waren we erg blij dat ze bij Villa Meijling een plek vond waar ze zich thuis voelde en zoals ze zelf zei ‘goed kon aarden’.

Anne-Marie Kamphuis


Goede zorg gaat verder dan bewezen zorg

“Goede zorg gaat verder dan bewezen zorg”( bron RVS) we hebben voorbeelden te over van wat deze zorg voor mijn vader betekende nadat hij in Villa Meijling werd opgenomen. Van een angstige en verwarde man die de omgeving in een andere zorginstelling steeds minder begreep, veranderde hij in Villa Meijling binnen een week of zes in de weliswaar demente maar opgewekte man, die zich daar vooral veilig en op zijn gemak voelde.

Jettie Buma Wageningen


Vader genoot van de goede zorgen

Bijna 17 maanden heeft onze vader, Guus van de Wetering, in Huize Den Oostenborgh in Ootmarsum gewoond. Na ruim 65 jaar Losser was het een grote overgang om in augustus 2017 het zelfstandig wonen op te moeten geven. Gelukkig gingen onze ouders samen naar Ootmarsum; dat maakte het iets makkelijker voor ze.

Er zal vast op enig moment heimwee geweest zijn naar het vertrouwde, maar we merkten aan onze vader dat hij in Den Oostenborgh op zijn plaats was. Hij was tevreden, genoot van de goede zorgen, de sfeer en omgeving, kon goed met de verzorgenden overweg. Vaak een kwinkslag, knipoog of spitse opmerking. Hij voelde zich thuis.

Wij zijn heel blij met de goede zorgen die hij gekregen heeft. Het was soms niet gemakkelijk, maar niets was te veel. Ook in de laatste periode toen zijn gezondheid afnam en hij op 7 januari overleed, alle lof voor de steun die onze moeder en wij van iedereen kregen. Wij zijn daar heel dankbaar voor.

Familie Van de Wetering


Nooit iets teveel

Mijn tante, mevrouw H.H. Roelofs-Hilbrink, heeft het laatste half jaar van haar leven gewoond in Villa Meijling in Borne. Tot aan haar overlijden op 26 oktober is zij op een geweldiger manier verzorgd. Ondanks het feit dat het een korte periode is geweest, zijn de familieleden en ik zeer te spreken over de uitstekende verpleging en goede zorgen in Borne.

Alle wensen van mijn tante werden met liefde en aandacht vervuld tot en met het bakken van haar geliefde pannenkoek toe. En niet te vergeten de haringen waar ze zo gek op was en die speciaal voor haar werden gehaald. Wij vinden het daarom ook zeer fijn vast te stellen dat met Villa Meijling de juiste keuze is gemaakt om haar onder te brengen. Ook de bezoekers en bezoeksters van mijn tante waren zeer tevreden met de aandacht en begeleiding die zij altijd kregen. Een kopje koffie of een verfrissend drankje, nooit was iets teveel.

Wij zijn als familie iedereen die op welke manier ook betrokken is geweest bij de verzorging van mijn tante heel erg dankbaar. Door de hartelijkheid en persoonlijke aandacht van iedereen heeft ze de laatste fase van haar leven op een mooie en goede manier bij uw organisatie mogen doorbrengen.

Geert Roelofs


Dank voor de goede zorgen

Ruim twee jaar woonde mijn zus Janneke in Huize den Oostenborgh in Ootmarsum. In september is ze overleden. Het is nu tijd om terug te kijken. Daarbij staat één ding als een paal boven water: Janneke heeft de laatste periode van haar leven het heel goed en erg naar haar zin gehad. Ze is prima verzorgd en beziggehouden. Haar verzorging was altijd stijlvol; er is goed over nagedacht en op haar toegespitst. Mijn complimenten daarvoor.

Ook vind ik de teamgeest in Den Oostenborgh geweldig; er wordt nooit negatief gedaan of wat ook. Het respect waarmee iedereen wordt bejegend is prijzenswaardig. Wat ik vooral ook heb ervaren, is dat je als familie volledig wordt ontzorgd. Maar je wordt wel overal bij betrokken; de communicatie is heel goed. Ik zou het iedereen zo gunnen.

Het laatste traject was moeilijk, maar is dankzij jullie allen tot een goed einde gebracht. Bedankt voor de aandacht en zorg naar mij en andere familieleden. Mensen bij naam noemen, is onbegonnen werk. Want iedereen zette zich naar vermogen in. Er kwam zelfs iemand eerder van vakantie terug om bij het samenzijn van de familie te kunnen zijn. Het afscheid van Janneke was stijlvol en respectvol in een warme ambiance. Mijn dank is groot.

Lucie Vermaas


Hartelijk, persoonlijk en respectvol

Onze moeder heeft vele jaren in Huize den Oostenborgh in Ootmarsum mogen wonen. Daarvoor zijn we dankbaar. Onder invloed van de hartelijke, persoonlijke en respectvolle benadering van verzorgers en vrijwilligers voelde zij zich snel thuis. In de beginjaren van haar ziekte kon ze dat nog zelf laten merken met gevatte opmerkingen.

Onze moeder was omringd door vriendelijke en betrokken mensen, die oog hebben voor wat zij nodig had en waaraan zij plezier beleefde. Zoals even in haar rolstoel mee naar buiten of in een rustig hoekje luisteren naar de live muziek op vrijdagmiddag. Ook genoot ze van de vers bereide maaltijden door de koks en van het verse fruitsapje ’s middags na haar dutje. En van een advocaatje met slagroom bij speciale gelegenheden. En, heel belangrijk, het haar aanspreken; de aandacht die ze kreeg. Niet alleen van mens tot mens, maar ook van zorgverlener naar zorgbehoeftige. Onze moeder was een sterke vrouw en mede door de goede verzorging door de medewerkers van Den Oostenborgh is zij lange tijd redelijk stabiel in haar ziekteproces geweest. Veranderingen in haar behandeling werden gezamenlijk besproken. De attentie gaat ver. We zijn bijzonder dankbaar voor het eigen initiatief van de verpleegkundige om het welzijn van onze moeder in de laatste jaren te verhogen met een geavanceerd kussensysteem voor bed en rolstoel.

Ook wij, haar kinderen, voelden ons welkom. We werden altijd gastvrij ontvangen met een kopje koffie/thee met een koekje. Ongeacht de tijd van bezoek. Ook wij genoten van elk bezoek. Met name keken we uit naar de uitnodiging voor de jaarlijkse barbecue en het kerstdiner met onze moeder en de andere bewoners en hun familie. Een prettig verzorgde omgeving, eten van sterrenkwaliteit en vriendelijke mensen zorgden voor bijzondere, gedenkwaardige momenten. Gedenkwaardig zelfs tijdens haar laatste uren. Bedankt, lieve mensen.

Familie Zuurwelle


Ouderenzorg kan ook anders

Op 23 juni is mijn vader, Louis Put, op 81-jarige leeftijd overleden. De laatste vier jaar van zijn leven woonde hij in Villa Meijling in Borne. Een bijzondere tijd. Toen mijn vader dement begon te worden en niet langer zelfstandig in zijn huis kon blijven wonen, werd door ons de vraag gesteld: voor welke zorginstelling moeten we kiezen? Een afschuwelijk moment. Na uren googelen, bellen en het bezoeken van een paar instellingen hebben we de knoop doorgehakt: Villa Meijling in Borne moest het worden.

We hadden er meteen een goed gevoel bij en dat vertrouwen is gehonoreerd. Want wat heeft mijn vader er een goede tijd beleefd. Direct al bij zijn eerste kennismakingsbezoek voelde hij zich na een rondleiding door Bert Kolfoort thuis in Villa Meijling. Als kinderen waren we daar maar wat blij en mee en vooral opgelucht. Het was immers een ingrijpende stap; voor hem en niet in het minst ook voor ons, zijn kinderen. Na vier jaar kunnen we vaststellen: een betere keuze hadden we niet kunnen maken.

Een week na de kennismaking volgde de verhuizing van Enschede naar Borne. Dat liep gesmeerd. ’s Morgens de spullen ophalen en naar Borne overbrengen en ’s avonds zaten we op dezelfde vertrouwde stoelen als altijd, we keken naar dezelfde schilderijen en naar de foto’s op hetzelfde kastje. Vader voelde zich er meteen thuis; en wij ook.

Al heel snel werd ons duidelijk dat de zorg fantastisch was en individueel was toegespitst. De overgang van zelfstandig naar begeleid wonen verliep daardoor vloeiend. Als familie waren we altijd welkom, niets was ooit teveel. We konden altijd blijven eten en we hoefden zelfs al niet meer te zeggen dat we vegetariër zijn. Vader genoot van zijn verblijf in Villa Meijling. Met de duofiets erop uit naar de boerderij, elke week het huisconcert waar mijn broer ook altijd bij was, wandelen met Ruud in de rolstoel en zelfs een keer met Gerben naar zijn geboortehuis in Soest.

Een waardevolle periode, ook voor ons. Het was altijd fijn op bezoek te gaan in de Villa, het was er altijd gezellig. Ook met het personeel en de andere bewoners en hun familie. Eigenlijk zijn we familie van elkaar geworden en dat zullen we in de toekomst ook erg gaan missen.

Toen hij stierf, waren we er bij, tot het laatst toe. Jolanda kwam op haar vrije dag nog even langs om te kijken hoe het ging. De begeleiding van Annelies was geweldig; ook de laatste verzorging de andere ochtend samen met Simone en Patricia zullen we niet vergeten.

Voor iedereen in Vila Meijling: we hebben zoveel van jullie geleerd. Heel hartelijk dank daarvoor. We zullen proberen dit verder uit te dragen. Om te laten zien dat ouderenzorg ook anders kan.

Ellen Put


Herinneringen om te koesteren

Mijn moeder heeft ruim 6 jaar in Villa Meijling gewoond. Dat de zorg uitstekend was, bleek uit hele elementaire dingen, zoals de uiterlijke verzorging van mijn moeder. Ze zag er altijd perfect uit, mooi opgemaakt, de nagels keurig gemanicuurd, alles was schoon en netjes; dat soort dingen.

Wat me erg opviel was de grote mate van betrokkenheid van de medewerkers bij de bewoners. Die was en is erg groot. Niet alleen bij mijn moeder, maar bij iedereen. Iedereen was zeer met elkaar begaan. Dat was altijd mooi om te ervaren. Zij kreeg de zorg waarvan je hoopt dat iedereen die krijgt. Het contact met de verantwoordelijken bij Villa Meijling was prima. Ik werd goed op de hoogte gehouden van wat er rond mijn moeder speelde en ik kon altijd met vragen bij iemand terecht.

De activiteiten in Villa Meijling zijn helemaal toegespitst op de persoon. Houdt iemand van fietsen, dan wordt er met haar of hem gefietst. Houdt iemand van de natuur dan gaat men met hem of haar de natuur in. Mijn moeder hield zeer van muziek. In het begin stond als ik kwam vaak de televisie aan, maar niemand die echt keek. Later was er veel meer aandacht voor muziek, dan denk ik met name aan de vrijdagmiddagconcerten. Mijn moeder genoot daar altijd zeer van. Je kon aan haar zien dat het haar veel plezier deed. Maar dat gold ook voor de anderen.

Dat soort herinneringen koester ik. Als ik aan Villa Meijling denk, dan denk ik aan goede zorg en een fijne leefomgeving. Maar ook aan het eten. Daar werd echt werk van gemaakt. Afwisselend, smaakvol en het werd altijd prachtig opgediend. En kwam ik dan eens rond etenstijd kon ik altijd mee-eten. Dat mijn moeder zo lang van de uitstekende zorg in Villa Meijling heeft kunnen genieten, geeft mij een goed gevoel.

Ilse Luttikhuis


Wij hadden geen betere keuze kunnen maken

Wij zochten op korte termijn een verpleeghuisplek voor onze 88-jarige moeder, die na een longontsteking ernstig verzwakt en bedlegerig uit het ziekenhuis werd ontslagen. Wij voelden een drempel naar Huize den Oostenborgh; was dat daar niet deftig? Wat hebben wij ons vergist! In Ootmarsum kwam ma in een warm bad. De sfeer was huiselijk en gemoedelijk en de zorg heel goed. Wij hadden geen betere keuze kunnen maken.

Familie Groothuis

Referentiegevers persoonlijk spreken