Villa Meijling

Villa Meijling in Borne beschikt over 13 exclusieve zorgkamers en 1 inpandig appartement in de schitterende ambiance van een historisch pand, maar wel met de modernste technieken op het gebied van veiligheid en comfort. De gezamenlijke salon en serre zijn klassiek ingericht, passend bij de sfeer van het gebouw. In uw zorgkamer of appartement heeft u de vrije hand in de inrichting. Rondom de villa ligt een grote, parkachtige tuin waar u volop kunt wandelen of kunt genieten in één van de zitjes.

Geschiedenis

Villa Meijling is in 1891 gebouwd door architect Jacob van der Goot voor bierbrouwer H. Meyling, toen droeg het nog de naam Huize Meyling. De schilderingen die sinds 1915 de plafonds op de begane grond sieren, zijn van de hand van decoratieschilder Brieder. Sinds 1979 is de villa een rijksmonument. In de loop der jaren heeft het pand al verschillende functies gehad, onder andere als antiekzaak, meubelzaak, kantoor en woonhuis. Tussen 2008 en 2010 is het pand compleet gerenoveerd naar zijn huidige vorm, waarbij de authentieke en monumentale elementen behouden zijn gebleven.

Omgeving

De villa ligt aan de rand van het dorpscentrum, waar u tal van specialistische winkels vindt, maar ook de bekende winkelketens en supermarkten. In het huidige Oud Borne geniet u van een beschermde stukje dorpsgezicht wat u mee terug in de tijd neemt. Met een paar auto- of fietsminuten staat u middenin landgoed Twickel met haar prachtige natuur, kasteeltuinen en park.

Bereikbaarheid

Borne ligt centraal tussen de steden Hengelo, Almelo en Enschede en is makkelijk te bereiken met de auto of de trein. De A1 ligt direct langs Borne en het trein- en busstation is op loopafstand.

Vraag een rondleiding aan