Ootmarsum als veilige, verzorgde haven voor mensen met een intensieve zorgvraag!

Vaak is op hoge leeftijd het persoonlijke netwerk sterk afgenomen. Bezoek ontvangen wordt dan relatief. Andere waarden gaan meer gelden en worden o.a. ontleend aan het wonen en de hoogwaardige, professionele zorg door een vast mooi (zorg-)team. Duurzaamheid en een rijke ervaring is van cruciaal belang.

Bij het maken van de keuze aangaande geheel verzorgd wonen is de levensfase van de aspirant-bewoner heel typerend. De wetenschap dat mensen voor wie u verantwoordelijk bent het goed naar hun zin hebben, gegeven de beperkende omstandigheden, moet u een goed gevoel geven. Temeer omdat het voor u niet altijd mogelijk is op bezoek te komen.

Ootmarsum is een oud stadje, met een prachtige ligging op het platteland, waar het leven goed is en waar het soms lijkt alsof de jachtige, moderne tijd eraan voorbij is gegaan. De aloude, veelgeprezen Twentse noaberschap wordt hier nog in ere gehouden. Omzien naar elkaar is een vanzelfsprekendheid. Velen ervaren hun verblijf in Ootmarsum in Huize den Oostenborgh vanaf de allereerste dag als thuis zijn. De landelijke welvaartsindicator geeft aan dat mensen, woonachtig in de periferie, gelukkiger leven. Ootmarsum heeft vervolgens een indrukwekkende historie, kroonjuwelen aan haar prachtige natuur en cultuur: creatieve kunst van gerenommeerde kunstenaars, musea etc. Dit alles aangevuld met bijzondere tradities waar velen plezier aan ontlenen!

Kortom Ootmarsum, de Parel van Twente, is voor velen een inspirerende plek met karakter. Het heeft ook een erg gezellige kern met karakteristieke straatjes, pleinen met veel terrasjes en restaurants. Er wordt dan ook heerlijk gekookt: al met al een prima recept om met uw ouder een drankje te doen en/of heerlijk te dineren op nog geen 25 meter afstand van Huize den Oostenborgh. Uw persoonlijk bezoek aan Ootmarsum kan dan ook heel goed gecombineerd worden met een bezoek aan Huize den Oostenborgh. In die zin maakt de afstand tussen bijvoorbeeld de Randstad en Twente ook niet echt uit. De snelweg A1 vormt de snelle, verbindende schakel tussen het westen en het oosten. Het spreekt voor zich dat wij u graag nader informeren.

Vriendelijke groeten,

Bert Kolfoort
directeur