Nieuws

Betalen voor kwaliteit in de zorg

Ik begrijp dat de minister op kosten wil besparen. We moeten daar ook aan meewerken, maar niet wanneer dat ten koste gaat van de flexibiliteit in het zorgaanbod.

Lees meer

Omgaan met dementie

Hoe gaan we zo goed mogelijk om met mensen met dementie? Deze vraag stellen we ons voortdurend. We willen er alles van af weten en op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten.

Lees meer

We moeten ons brein blijven prikkelen

Beweging en prikkeling zijn niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. En het kan Alzheimer voorkomen.

Lees meer

Appél voor jongeren in de zorg

In Twente dreigt een groot tekort aan zorgpersoneel. Als de prognoses uitkomen dan zijn er in 2022 in deze regio zeker 5000 onvervulde vacatures.

Lees meer

Villa Meijling en Huize den Oostenborg in kerstsfeer

December is met afstand de gezelligste maand van het jaar.

Lees meer

Muziek als feest der herkenning

Zonder Weihnachtsoratorium géén Kerstmis zeg ik vaak tegen mensen in mijn omgeving. En niet voor niets. De zang en muziek van Bach doet wat met een mens.

Lees meer

Je bent toch mijn dochter?

Indrukwekkend. Zonder overdrijving is dit mijn kwalificatie van het nieuwste boek van Sarah Blom. De ouderenpsycholoog en theatermaakster weet daarmee weer eens de schijnwerpers op de ouderenzorg gericht te krijgen.

Lees meer

Mantelzorgers van beroep bij Welstee

‘Gebrek aan mantelzorg wordt nijpend.’ De Tubantia opende er recent in vette letters de voorpagina mee. Daarmee werd duidelijk gemaakt dat dit het nieuws van de dag was.

Lees meer

Duurzaamheid als garantie voor kwaliteit ouderenzorg

Ook bij Welstee hechten we zeer aan duurzaamheid. Als zorgaanbieder voor kwetsbare ouderen hebben wij ons daaraan geconformeerd. Op allerlei mogelijke manieren doen wij ons uiterste best duurzaam te zijn.

Lees meer