Veelgestelde vragen

We onderscheiden ons kortweg in de kwaliteit en professionaliteit. We streven ernaar op alle fronten de beste zorg te geven aan onze bewoners; hen een vertrouwd thuisgevoel te geven. Daarbij wordt ook de familie nadrukkelijk meegenomen. Kwaliteit borgen we niet enkel in de zorg maar in de gehele bedrijfsvoering.

Dat heeft dus te maken met de kwaliteit en de mate van professionaliteit. En met het woonservice-niveau. Bij ons kunt u onder meer rekenen op vakkundig en geschoold personeel dat voor haar taak is berekend. Maar ook investeren wij doelbewust in allerlei andere faciliteiten zoals de dagelijkse maaltijden, de dagelijkse recreatieve activiteiten en uitjes. Onze verzorging is heel persoonlijk gericht en op maat.

De ligging midden in het centrum van een eeuwenoud stadje met door het jaar heen allerlei oude gebruiken en tradities. Die spelen zich letterlijk voor de deur af van Den Oostenborgh. Wie er de deur uitgaat, stapt zo de gemoedelijkheid binnen van het dagelijkse leven in Ootmarsum met haar vele bezienswaardigheden op gebied van historie, kunst, cultuur en de horeca. Hoe mooi is het om samen met uw moeder of vader er even uit te lopen; om de hoek een gezellig terrasje te bezoeken, heerlijk te gaan eten bij één van de vele restaurants of een kunstgalerie te bezoeken. Ootmarsum is beslist van toegevoegde waarde.

Dat is op de eerste plaats natuurlijk de monumentale status van het pand op een steenworp afstand van het stadscentrum. Villa Meijling is in 1891 onder architectuur gebouwd voor bierbrouwer Meijling. Het is een statig pand met allure dat in het heden de authentieke sfeer ademt van een rijk verleden. Wonen in Villa Meijling is alleen daarom al een bijzondere ervaring. Qua bereikbaarheid is Villa Meijling ideaal: want gelegen in de buurt van een NS-station en pal aan de snelweg A1.

Wie er niet eerder is geweest zou dat zo kunnen opvatten. Maar in de praktijk valt dat heel erg mee. Vanuit Hengelo, Oldenzaal en vanuit Almelo is Ootmarsum in korte tijd te bereiken via een prima provinciale weg. Ootmarsum combineert daarbij de vanzelfsprekende natuurlijke rust van het platteland met de voordelen van het in de stad wonen. De afstand vraagt dan mogelijk wel wat om persoonlijk ‘investeren’, maar dat levert echt ook heel veel op. Dát laten niet zelden kinderen van onze bewoners weten.

Wij hebben professionele koks in dienst die met hun vakmanschap en ervaring bij gerenommeerde restaurants in staat zijn het dagelijkse eten te bereiden op hoog culinair niveau. Bewoners kunnen niet alleen elke dag kiezen uit verschillende menu’s, maar vanzelfsprekend wordt ook rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren en diëten. Ook hebben bewoners de keuze om de maaltijd in gezellige gezamenlijkheid te nuttigen dan wel in de geborgenheid van hun eigen appartement.

Niet alleen de psychogeriatrische- en medische zorg is belangrijk voor onze bewoners, maar ook de uiterlijke aandacht. De dames onder de bewoners worden elke dag mooi opgemaakt, gekapt en de nagels gelakt zoals ze dat altijd gewend zijn geweest. Dat zorgt voor een blijvend goed gevoel van waardigheid en zelfrespect.

De professionaliteit; die staat bij ons hoog in het vaandel. We garanderen dat ons personeel de juiste opleiding heeft gevolgd en noodzakelijke bijscholing krijgt, het vereiste kennisniveau van de specifieke dementie-zorg heeft en houdt; en dat ook in praktijk kan brengen. Inleven in de persoonlijke situatie van de aan hen toevertrouwde bewoners en op de hoogte zijn van hun voorgeschiedenis is vanzelfsprekend. Kennis van de etiquette en een juiste beroepshouding bepalen de stijlvolle verzorging.

Ook hiervoor geldt: veel gebeurt in gezamenlijkheid maar desgewenst ook heel individueel toegespitst. De wekelijkse huiskamerconcerten zijn wat dat betreft een vertrouwde en niet meer weg te denken traditie op de vrijdagmiddag. Het is genieten in optima forma. Ook buiten Welstee kunnen de bewoners hun voorkeur uitspreken voor een concert of een cultureel uitje. Dat gaat onder deskundige begeleiding. Populair zijn ook de geregelde uitstapjes in Twente met de bus van Welstee. En niet te vergeten een wandeling met begeleiding of een ritje met de duofiets.

Heel veel. De familie wordt volledig ontzorgd. Bij ons is bijspringen als mantelzorgers niet nodig (mag wel). In alles worden onze bewoners verzorgd en begeleid. Gasten van onze bewoners zijn ook onze gasten. Dat wil zeggen: wil iemand blijven mee-eten? Graag zelfs, dat is geen enkel probleem. Het gezamenlijke kerstdiner is voor de bewoners en familieleden het jaarlijkse hoogtepunt: zeer waardevol voor iedereen die er bij is. Er wordt echt naar uitgekeken. Dit alles bij elkaar maakt het hoge niveau dat wij als Welstee kunnen garanderen.